Не дай СНІДу шанс!

Протягом останніх років в області з’явились перші ознаки уповільнення епідемічного процесу. Сучасний стан розвитку епідемії ВІЛ характеризується активністю прихованого компоненту епідпроцесу за рахунок недіагностованих хворих на ВІЛ – інфекцію.

Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» розпочато проект «Впровадження гібридної моделі тестування на ВІЛ у Полтавській області» в рамках проекту «Інноваційні підходи до виявлення пацієнтів з ВІЛ та залучення їх до лікування» на виконання складової частини проекту «Прискорення заходів з подолання ВІЛ-інфекції в Україні»

Проект реалізується благодійною організацією «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» та Міжнародний благодійний фонд «Альянс Громадського здоров’я» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект спрямовано на прискорення процесу подолання епідемії ВІЛ в Україні. Участь у ньому дає можливість швидко і безпечно пройти тест на ВІЛ і своєчасно розпочати лікування.

Програмна діяльність в рамках цього проекту передбачає створення оперативної системи ефективного виявлення ВІЛ-інфекції серед населення, сприяння своєчасному й безперешкодному доступу до медичних послуг для ВІЛ-позитивних осіб, подальшого супроводу та активної підтримки їх у процесі призначення та отримання лікування.

У січні 2019 року Фондом розпочато роботу у Диканському, Глобинському, Гребінківському, Лохвицькому та Карлівському районах у тісній співпраці з Департаментом охорони здоров’я Полтавської ОДА, Полтавським обласним центром профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом, Центрами первинної медико-санітарної допомоги та кабінетами « Довіри» у визначених районах.

На сьогодні в Комунальному некомерційному підприємстві «Карлівський центр первинної медико – санітарної допомоги»» можна отримати безкоштовне,добровільне консультування і тестування на виявлення ВІЛ – інфекції швидкими тестами, звернувшись до сімейного лікаря. Інформація про проведення тестування на ВІЛ – інфекцію та результат тестування є конфіденційною.

Адміністрація КНП «Карлівський ЦПМСД»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *