Вакцинація 2021

Щеплення від COVID-19 захистить ваше життя і здоров’я. Заразитися коронавірусом може людина любого віку незалежно від статті походження та національності. Лікування, яке застосовують, тільки полегшує перебіг хвороби, тобто покращує стан пацієнта, допомагаючи пережити COVID-19. В умовах пандемії важливо захистити себе від небезпечного для життя захворювання.

Вакцинація – єдиний захист від коронавірусної хвороби COVID-19. Кожна країна має власні регуляторні органи, які контролюють безпеку та ефективність вакцин перед їх широким використанням. В усьому світі ВООЗ координує низку незалежних технічних органів, які перевіряють безпеку вакцин до і навіть після їх запровадження. Вакцини схвалені для використання ВООЗ, пройшли суворі тести та клінічні випробування, котрі підтверджують безпечність та ефективність у подоланні пандемії.

На сьогодні доступні в Україні вакцини: АстраЗенека, яку розробила шведсько-британська компанія АстраЗенека разом з Оксфордським університетом. Для повної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 12 тижнів. Пфайзер розроблена німецькою біотехнологічною компанією Біонтек спільно з американським фармакологічним концерном Пфайзер. Для повної імунізації потрібно отримати 2 дози з інтервалом 21-28 днів. Коронавак, яку розробила китайська біофармацевтична компанія, що займається дослідженням, розробкою, виробництвом і продажем вакцин для захисту людини від інфекційних захворювань. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 14-28 днів.

Отримати щеплення можна у пункті щеплення КНП «Карлівський ЦПМСД» або мобільною бригадою медичних працівників КНП «Карлівський ЦПМСД» за місцем роботи. Щепитися в пунктах щеплення можуть:- люди віком 18-59, які мають супутні захворювання;- люди віком від 60 років. Щоб записатися на вакцинацію проти COVID-19 необхідно:

– зателефонувати своєму сімейному лікарю;

– зателефонувати до реєстратури тел. (05346) 2-15-75 з мобільного або 2-15-75 з стаціонарного.

Хто може щепитися в центрі вакцинації? Будь-яка повнолітня людина, яка записалася до листа очікування через «Дію» чи контакт-центр МОЗ. Пріоритет надається літнім людям.

Зареєструватися можна в листі очікування через сайт «Дія» – https:diia.gov.ua/ додаток «Дія» – http://go.diia.app контакт центр МОЗ: 0 800 60 20 19. Дочекатися дзвінка з запрошенням на певну дату й час щеплення чи просто прийти до центру та отримати щеплення, дотримуючись живої черги. Ми всі хочемо, щоб розвивалася економіка, щоб діти ходили до школи, навчалися студенти, щоб працювали ринки і транспорт, і як найшвидше повернулися до звичайного життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *